Det Danske Akademi Billede
Det Danske Akademi er en selvstændig institution, der har til formål at “virke for danske sprog og ånd, især inden for litteraturen”. Det består af højst 20 medlemmer, der en gang om måneden mødes på Akademiets hjemsted, Rungstedlund.

Om os

Medlemmerne er fortrinsvis skønlitterære forfattere og litteratur- eller sprogforskere, men de kan også – videnskabeligt eller i praksis – have deres arbejdsfelt inden for andre kunstarter. Medlemmernes arbejde for Akademiet er frivilligt og ulønnet. Akademiet uddeler hvert år et antal priser, herunder Det Danske Akademis store pris, der almindeligvis regnes for landets fornemste anerkendelse af et forfatterskab.

Det afholder desuden årlige forfattermøder, det er repræsenteret med medlemmer i Dansk Sprognævn, og det har mulighed for at deltage i kulturpolitiske høringer. Lejlighedsvis udtaler Det Danske Akademi sig også offentligt om emner, der vedrører dets formål og arbejdsområde. Det lægger dog især vægt på de enkelte medlemmers fuldkomne frihed til på egne vegne at deltage i den offentlige debat. Akademiet blev stiftet i 1960. I 1966 blev det lagt sammen med Selskabet til de skiønne og nyttige Kunsters Forfremmelse, et meget ældre dansk akademi som i 2009 kunne fejre sit 250-års jubilæum.